Casa este locul tău de refugiu, locul în care te simți protejat  și locul în care te simți cel mai relaxat. Firește că fiind vorba de un loc de suflet , regulile artei nu își au locul deoarece fiecare își amenajează casa după bunul plac.  Indiferent de stilul de amenajare ales, mobilierul joacă un rol important in amenajarea casei, alaturi de decorarea peretilor, pardoseala si perdelele si draperiile folosite. Mobila folosită poate arăta personalitatea proprietarilor și poate chiar schimba aspectul întregii încăperi.

Unii oameni aleg să apeleze la un designer interior, iar alții  stabilesc singuri ce piese de mobilier să pună în fiecare cameră. Există totuși niște recomandări  de care poți ține cont pentru a îți mobila casa cât mai practic și cu stil. 

Dacă încă nu știi ce să alegi pentru mobilarea casei, îți voi oferi câteva idei și sfaturi care să te ajute. Trebuie să ții cont că stilul de amenajare interioară trebuie să se potrivească cu personalitatea ta.

Mobilă living

În living este recomandat să  păstrezi un aspect cât mai curat, să fie cât mai liber. Fie că vorbim de o încăpere spațioasă sau de un loc ceva mai micuț este bine să alegem mobilier care să nu încarce. În living ar trebui să se găsească o canapea foarte confortabiă, în cazul în care acesta este mai spațios ar putea exista și niște fotolii, o măsuță de cafea, o comoda pentru televizor și niște elemente decorative(lămpi, tablouri,  o bibliotecă).

Livingul fiind locul în care îți primești musafirii probabil îți dorești ceva mai deosebit de aceea poți opta pentru mobilă la comanda astfel vei avea o mobilă living deosebită.

mobila living

Amenajari interioare

Idei mobila living

Mobilă dormitor

În dormitor cea mai importantă piesă de mobilier este patul, deoarece odihna este foarte importantă pentru fiecare din noi.  Daca spațiul este mic optează pentru un pat cu picioare deoarece acesta creează iluzia unui spațiu aerisit. Și salteaua patului e foarte importantă, ea este cea care oferă confortul de aceea trebuie să alegi în funcție de propriile preferințe.

Lângă pat ar trebui să se găsească noptiere cu sertare, pentru mai mult spațiu de depozitare și   veioza .

Dulapul pentru haine este esențial în dormitor mai ales dacă nu dispui de un dressing. Alege un dulap cu uși culisante  și oglindă. 

La toate aceste piese de mobilier ai mai putea adăuga și o comodă cu sertare pe care ai putea să îți pui televizorul.

 
mobila dormitor

Amenajari interioare

Idei mobila dormitor

Mobilă bucătărie

În bucătărie este necesar să avem cât mai multe spații de depozitare. Poți opta pentru rafturi suspendate sau corpuri verticale în niște culori luminoase, relaxante.  Încorporarea electrocasnicelor în mobilier este o soluție mai practică și mult mai estetică.

Masa din bucătărie trebuie să o alegi în funcție de dimensiunea pe care camera o are, iar scaunele le poți lua la set cu masa. Scaunele trebuie să fie cât mai comode, ușoare, iar dacă nu dispui de suficient spațiu poți lua scaune pliabile.

 
mobila bucatarie

Amenajari interioare

Idei mobila bucatarie

 

Mobilă baie

Baia reprezintă un spațiu al relaxării de aceea amenajarea sa trebuie să fie echilibrată.

Piesele de mobilier utilizate trebuie să reziste la umiditate, iar pentru ca spațiul să pară mai aerisit se utilizează un sistem artificial de iluminat și oglinzi.

Este recomandat ca spațiul dintre toaletă și cada sau chuvietă să fie intre 50-70 de cm. În cazul în care nu se pot respecta aceste dimensiuni se poate opta pentru o cabină de duș și toaletă cu rezervor vertical. 

 
mobila baie

Amenajari interioare

Idei mobbila baie

Mobilă birou

Poate că lucrezi de acasă sau ai nevoie de un loc în care să te organizezi și să mai rezolvi anumite sarcini, de aceea biroul trebuie amenajat după bunul tău plac.

Principalele piese de mobilier din această încăpere sunt biroul și scaunul. Scaunul trebuie să fie foarte confortabil ca să nu te trezești cu dureri de spate, iar biroul trebuie să fie adaptat nevoilor tale. O etajeră ar completa perfect spațiul, fiind un loc destinat cărților sau actelor.

 
mobila birou

Amenajari interioare

Idei mobila birou

Mobilă camera copiilor

Patul și salteaua sunt esențiale și în camera copiilor. Dacă ai 2 copii poți opta pentru un pat supraetajat. Mai poți adăuga în camera copiilor următoarele piese de mobilier în funcție de necesități: noptieră, comodă, dulap, birou.

 
mobila camera copiilor

Amenajari interioare

Idei mobila camera copiilor

Mobilă hol

Holul sau încăperea care te întâmpină atunci când sosești acasă trebuie să conțină un cuier cu oglindă pentru a te aranja atunci când ieși pe ușă, un pantofar și în funcție de spațiu un corp vertical și elemente de decor. Asta dacă nu le poți masca folosind mobila încastrată.

mobila hol

Amenajari interioare

Idei mobila hol

Mobilierul din casa ta este ceva ce te reprezintă. Modul în care alegi să îți mobilezi casa spune multe lucruri despre personalitatea ta. Atunci când alegi mobila pentru fiecare cameră în parte ține cont de calitate, durabilitate și nu încărca vizual pentru ca spațiul să nu pară mic.

1 thoughts on “Cum alegem mobila de interior?

  1. Pingback: Sfaturi utile pentru decorarea dormitorului - Merita sa stii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *