Cu toții ne confruntăm cu gânduri negative și inutile care ne pun piedici în activitățile de zi cu zi. Creierul nostru ne poate fi atât prieten, cât și dușman. Acesta ne anunță atunci când corpul nostru are nevoie de apă sau mâncare și ne oferă informațiile de care avem nevoie destul de repede. De asemenea, creierul ne ajută să simțim emoții minunate precum iubirea sau entuziasmul, însă poate să ne și tragă în jos, ajungând să ne punem întrebarea ”de ce eu?” și să nu ne simțim confortabil în viața pe care o avem. 

Care sunt cele mai nocive gânduri din mințile oamenilor și cum poate hipnoterapia să le schimbe?

Gândurile negative ale oamenilor sunt de multe ori devastatoare și îi țin pe loc. Cel mai adesea oamenii au gânduri precum:

 • ”Nu poți face asta”
 • ”Nu vei reuși niciodată”
 • ”Nimeni nu te place cu adevărat”
 • ”Oamenii râd de tine”
 • ”De ce mai încerci?”

Aceste fraze pot să difere de la persoană la persoană, în funcție de educația persoanei și de experiențele pe care le-a avut de-a lungul timpului.

O metodă care îi poate ajuta pe aceștia să își schimbe gândurile negative este hipnoterapia, înlocuind ”criticul” din minte cu o nouă voce, care să îi încurajeze.

Cum ar fi să auzi în minte expresii precum ”Poți să faci asta”, ”Te descurci foarte bine” sau ”Oamenii te plac”? Ei bine, asta poate să facă hipnoterapia. 

hipnoterapie

8 tipuri de conversații interioare despre sine

Conform descoperirilor cercetătorilor, oamenii au 8 tipuri de conversații interioare despre sine. Jumătate din acestea sunt constructive, însă cealaltă jumătate nu.

Să începem cu cele nefolositoare:

 • Obosit- ”Mă simt prea obosit să fac asta.”
 • Anxios- ” Dacă eșuez?”
 • Înjrijorat – ”Sunt un mare pierzător/ratat.”
 • Neutru- ”Oare ce avem la cină?”Cele 4  constructive sună cam așa:

 • Pozitiv-”Pot să fac asta.”/ ”Fac foarte bine acest lucru.”
 • Instructiv-”Vorbesc foarte calm.”/ ”Mă bazez pe propriile forțe.”
 • Încrezător-”Sunt foarte bun la acest lucru.”
 • Controlând anxietatea-” Ești calm. Tu deții controlul.”

Cu ajutorul hipnoterapiei poți scăpa de cele 4 nefolositoare și te poți concentra mai mult pe cele constructive.

Cuvintele negative adresate sinelui ucid visurile

Cercetările au aratat că sportivii care vorbesc cu ei înșiși într-o manieră pozitivă, îi depășesc pe ceilalți sportivi care au același talent însă nu își vorbesc la fel.

Este dovedit și faptul că soldații care au o gândire pozitivă și care își adresează expresii precum” Pot face asta!” vor avea performanțe mai bune decât ceilalți.

Cuvintele negative despre sine te vor împiedica să ajungi să primești acele lucruri minunate pe care ți le dorești, precum o relație împlinită, un job mult visat sau succesul pe oricare alt plan din viața ta.

”De ce eu?” sau ” Nu pot” nu te vor ajuta, în schimb ”Da, pot” îți va schimba viața.

Poate te gândești că este destul de greu să îți schimbi gândirea și discursul despre tine însuți, însă nu este așa. Toată lumea se poate schimba. Este necesar doar un anumit nivel de concentrare și un angajament continuu pentru a aface asta.

Cu ajutorul hipnoterapiei oamenii pot scăpa de gândirea lor negativă, înlocuind-o cu una pozitivă care îi va conduce către succes. Acest lucru se poate realiza încă din prima sau a doua ședință, depinzând și de efortul pe care îl vei depune.

 

Spune ”DA” și viața ta se poate transforma într-una minunată

Ți s-a întâmplat să întâlnești persoane care prin modul lor de a fi te fac să îți dorești să fii ca ei?

Acei oamenii, cel mai probabil au un dialog interior pozitiv și în loc de  ”Nu, probabil nu aș fi bun la acest lucru” își spun ”Da, eu pot face asta”. 

Spunând ”Da, eu pot” îți va deschide ușa multor oportunități și te va ajuta să întâlnești oameni noi și interesanți care să te ajute în evoluția ta.

Nu ți-ar plăcea ca viața ta să fie așa?

 

2 pași prin care îți poți transforma viața

Există lucruri pe care le poți încerca și acasă și care te vor ajuta să îți îmbunătățești viața, iar două dintre acestea sunt:

Paul 1 – Observă-ți gândurile!

Începe să lucrezi cu mintea ta pentru a îți putea schimba gândirea negativă. Observă toate acele gânduri care îți pun piedici, gânduri negative care îți pun limite asupra capacităților și viselor tale. Acestea sunt cele pe care trebuie să le înlocuiești cu unele pozitive.

Pasul 2 – Setează-ți o voce puternică!

 Găsește o voce puternică pentru a te încuraja. Poate fi vorba despre propria ta voce sau despre cea a cuiva pe care îl admiri. Și dacă la pasul 1 vorbeam despre observarea gândurilor care te limitează, acum e momentul să înlocuiești acele gânduri cu unele pozitive.

Noua ta voce interioară va trebui să sune cam așa:

 • ”Faci o treabă grozavă”
 • ”Poți să faci asta”
 • ”Oamenii te plac”
 • ”Ești capabil să obții ceea ce îți dorești” etc.

Concluzie

Cum spuneam la început, mintea poate fi cel mai bun prieten al tău sau cel mai mare dușman. Cu exercițiu vei reuși să scapi de convingerile limitative pe care le ai și vei putea trăi viața minunată la care visezi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *