Livingul este una dintre cele mai importante încăperi din locuința noastră, locul unde ne relaxăm, petrecem timp de calitate cu familia și prietenii și ne bucurăm de momentele speciale din viață. Un element esențial pentru a crea o atmosferă primitoare și elegantă în living este alegerea perdelelor si draperiilor potrivite. Cu atât de multe opțiuni disponibile pe piață, luarea deciziei poate fi uneori copleșitoare.

În acest ghid complet de design interior, vom explora aspectele cheie la care trebuie să fii atent în alegerea perdelelor si draperiilor pentru livingul tău, cum să combini culorile și materialele, și cum să obții un aspect final spectaculos și armonios

Alegerea perdelelor si draperiilor în funcție de dimensiunea și forma livingului

Înainte de a te orienta către culori și materiale, este important să iei în considerare dimensiunea și forma livingului tău. Alegerea perdelelor si draperiilor potrivite poate influența în mod semnificativ aspectul încăperii și poate contribui la crearea iluziei de spațiu.

 1. Living mic sau cu tavan scăzut: Pentru un living mic sau cu tavan scăzut, optează pentru perdele si draperii care sunt montate cât mai aproape de tavan și se întind pe toată lungimea pereților. Acest truc va crea iluzia de înălțime și va face încăperea să pară mai mare.

 2. Living spațios cu tavan înalt: În cazul unui living spațios cu tavan înalt, poți alege perdele si draperii mai voluminoase și cu lungime până aproape de podea. Acest stil va accentua înălțimea tavanului și va adăuga o notă de eleganță și rafinament.

 3. Living în formă de colț sau în formă de L: Dacă livingul tău are o formă neobișnuită, alege perdele si draperii care urmează linia ferestrelor și a pereților, astfel încât să păstreze simetria și armonia în încăpere.

perdele si draperii

Cum să alegi culorile și materialele potrivite pentru perdele și draperii

Culorile și materialele perdelelor și draperiilor au un impact semnificativ asupra atmosferei și stilului general al livingului tău. Iată câteva sfaturi pentru a face alegeri inspirate:

 1. Culori: În alegerea culorilor, ia în considerare paleta de culori din living și din mobilierul existent. Dacă ai deja un decor colorat sau un tapet cu modele încărcate, optează pentru perdele și draperii în nuanțe neutre sau pale, care să completeze și să aducă un echilibru estetic încăperii. Pe de altă parte, dacă dorești să adaugi o notă de culoare și personalitate în living, poți alege perdele în nuanțe vii sau cu imprimeuri interesante.

 2. Materiale: Materialele perdelelor și draperiilor au un rol esențial în textură și aspectul final al încăperii. Pentru un living cu un aspect luxos și elegant, alege materiale precum mătase, catifea sau brocart. Dacă vrei să aduci un vibe mai relaxat și casual, bumbacul sau inul sunt opțiuni potrivite. Asigură-te că alegi materiale de calitate, care să reziste în timp și să arate impecabil.

 3. Transparență: Un alt aspect important este gradul de transparență al perdelelor și draperiilor. Dacă dorești să filtrezi lumina naturală și să creezi un ambient intim, optează pentru perdele cu o densitate mai mare. Dacă preferi să lăși lumina să pătrundă în living și să ai o vedere neîngrădită, poți alege draperii subțiri și transparente.

perdele si draperii living

Stiluri și design-uri de perdele și draperii pentru living

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Stilul perdelelor și draperiilor va dicta în mare măsură atmosfera generală a livingului tău. Iată câteva sugestii de design-uri populare:

 1. Perdele clasice: Perdelele clasice cu drapaje elegante și draperii bogate sunt ideale pentru livingurile în stil tradițional sau clasic. Poți alege modele cu volane sau drapaje simetrice pentru un aspect sofisticat și rafinat.

 2. Perdele moderne: Pentru un living cu un design contemporan sau minimalist, perdelele moderne cu linii drepte și culori neutre vor aduce un aer proaspăt și urban. Optează pentru accente moderne, cum ar fi inele metalice sau panglici decorative.

 3. Perdele cu imprimeuri: Dacă vrei să aduci o notă de veselie și originalitate în living, perdelele cu imprimeuri interesante sau cu modele abstracte sunt o alegere excelentă. Asigură-te că imprimeurile se potrivesc cu paleta de culori din încăpere și nu creează o aglomerare vizuală.

Finisaje și accesorii pentru perdele și draperii

Detaliile fac diferența, așadar, nu uita să acorzi atenție și finisajelor și accesoriilor pentru perdele și draperii:

 1. Tije și suporturi: Alege tije și suporturi pentru perdele care să se potrivească cu stilul și culoarea perdelelor tale. Dacă dorești un aspect clasic, tije din lemn sunt o opțiune potrivită, în timp ce tije din metal se potrivesc perfect într-un living modern.

 2. Franjuri și ciucuri: Pentru a adăuga un plus de eleganță și rafinament, poți alege perdele cu franjuri sau ciucuri decorative. Asigură-te că aceste detalii se îmbină armonios cu design-ul perdelelor și nu sunt prea încărcate.

 3. Judecând calitatea draperiilor si perdelelor: Înainte de a face achiziția, asigură-te că perdelele și draperiile sunt bine finisate, cusute cu atenție și fabricate din materiale de calitate. Verifică și dacă au toate accesorii necesare pentru o instalare ușoară și sigură.

Cu aceste sfaturi și ghiduri de design, ești pregătit să alegi perdelele și draperiile perfecte pentru livingul tău. Permite-ți să te exprimi prin design și creează un living spectaculos și în armonie cu personalitatea ta. Fie că alegi un stil clasic, modern sau eclectic, perdelele și draperiile vor fi acel element esențial care va da viață și farmec locuinței tale. La Evo-Concept vei găsi tot ce ai nevoie pentru a transforma locuința ta în locuința visurilor tale! Contacteaza-i! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *