Orice femeie, care este preocupată de tot ceea ce ține de domeniul frumuseții a auzit măcar odată despre ingredientul numit acid hialuronic. Acest are multiple beneficii, atât în ceea ce privește adăugarea sa în produsele cosmetice, cât și în scop medicinal pentru tratarea unor afecțiuni diverse. Cel mai cunoscut rol al acestuia este cel de hidratare intensă, fiind folosit ca ingredient în multe rutine de înfrumusețare cu scopul de a reduce efectele îmbătrânirii. Însă în articolul de astăzi, descriem o altă întrebuințare a acestui ingredient minune, acela de augmentare a buzelor. Pentru ca puteti obține buzele mult visate cu ajutorul acestui ingredient.

Ce este acidul hialuronic?

Polizaharidele (zaharuri) sunt de fapt ceea ce noi cunoaștem sub  denumirea de acid hialuronic. Acestea se găsesc atât la nivelul pielii, cât și în țesutul conjunctiv.

Hidratarea se produce tocmai datorită prezenței acestor molecule la nivelul țesuturilor, deoarece un gram de acid hialuronic poate contribui la susținerea a 6 litri de apă. Mai mult, pielea are 50% acid hialuronic. Acesta este în concentrațiile cele mai mari la nivelul ochilor și al articulațiilor.

Odată cu trecerea vârstei de pragul de 20 de ani, producția naturală de colagen scade, țesuturile începând să piardă substanțele care contribuie la menținerea formei, structurii, dar și a volumului. 

Buzele nu fac o excepție de la această regulă. Odată cu descoperirea acestei probleme, medicina modernă a găsit și o soluție pentru prevenția/ repararea acesteia, astfel luând ființă tehnica de augmentare a buzelor cu acid hialuronic.

 

Augmentare buze prin injectare acid hialuronic

Așa cum menționam anterior, acidul hialuronic este utilizat, printre altele și la procedura de augmentare a buzelor prin injectare cu acid hialuronic.

Întotdeauna, în toate culturile lumii, buzele voluminoase , cu o formă bine definită au fost asociate cu tinerețea, frumusețea și senzualitatea. Cele mai concludente exemple ar fi Angelina Jolie, Megan Fox, Scarlet Johnson. Când privim  buzele acestora , parcă ne-am dori și noi așa voluptate, perfecțiune. 

Însă, dacă nu știați până acum, țesuturile buzelor noastre sunt extrem de vulnerabile din cauza stratului extern, care este foarte subțire. Odată cu trecerea timpului colțurile gurii sunt predispuse la a se lăsa, arcul lui Cupidon (porțiune a buzei superioare ușor arcuită sau în formă de V) se aplatizează, volumul buzelor scade, iar aspectul tânăr este pierdut și el. Mai mult, în cazul fumătorilor, putem observa apariția unor linii verticale deasupra buzei superioare. 

Și pentru că pentru multe persoane această lipsa de volum, de hidratare este o problemă, haideti sa vorbim despre procedura în sine.

 
injectare acid hialuronic

Procedura cosmetica de conturare a buzelor cu acid hialuronic injectat

Injectarea de acid hialuronic presupune aplicarea unei creme cu efect anestezic anterior injectării. Aceasta se aplică local, pe zona ce urmează să fie injectată. Procedura durează între 20 și 30 de minute în funcție de nevoile pacientului. 

Deși acidul hialuronic se poate injecta de către aproape oricine, este indicat să alegeti un medic estetician cu experiență deoarece  acesta va putea să vă recomande acidul hialuronic care vi se potrivește și, în plus, va putea decide cantitate de acid hialuronic pe care o va injecta în fiecare ședință. Va doriți buze senzuale si pline, dar care să arate totuși natural, deci și experienta, și tipul acidului hialuronic folosit, dar și cantitatea injectata contează.

Efectele post injectare sunt temporare, iar ulterior procedura necesită repetarea. Perioada pentru repetarea procedurii variază de la pacient la pacient, aceasta depinzând de organismul acestuia, dar și de tipul de acid hialuronic utilizat. Durata unui tratament cu noile tipuri de acid hialuronic poate fi de până la  doi ani, dar, cele mai frumoase buze se întrețin regulat.

Acid hialuronic beneficii

Câteva dintre beneficiile acidului hialuronic sunt:

 • prevenirea pierderilor de apă 
 • diminuează semnele îmbătrânirii
 • previne ridurile și pielea lăsată
 • crește și sporește elasticitatea pielii
 • ajută la repararea tegumentului provocat de arsuri, leziuni ușoare
 • uniformizare și modelare contur buze cu acid hialuronic

Acid hialuronic contraindicații

Printre contraindicațiile utilizării acidului hialuronic se enumeră:

 1. injectarea de acid hialuronic de către persoane neautorizate, care nu posedă cunoștințe și experiență în acest domeniu
 2. femeile însărcinate/ care alăptează trebuie să evite injectarea de acid hialuronic
 3. utilizarea de către cei care au boli autoimune, diabet sau dereglări ale sistemului imunitar
 4. folosirea pe perioada unui tratament cu anticoagulante sau antiinflamatoare
 5. în cazul unei alergii la oricare dintre ingredientele injecției
 6. probleme cu coagularea sângelui
 7. placa dentară excesivă, abcese
 8. utilizarea după peelinguri faciale sau tratamente laser

Diferența dintre botox și acid hialuronic

Multe persoane consideră că efectele acidului hialuronic sunt asemănătoare botoxului, dar acest lucru este total incorect.

Acid hialuronic hidratează, umple, reface forma anumitor zone ale feței, iar botoxul ( toxina botulinică) blochează impulsurile nervoase transmise de creier, către mușchi. 

Principalele diferențe:

 1. botoxul este folosit pentr zone precum frunte, zona dintre sprâncene, colțul ochilor, sprâncene; acidul hialuronic este utilizat cu precădere pentru buze, bărbie, linii fine, umplere cearcăne, corecția  liniei mandibulare, șanțurile nazo-geniene, rinocorecție
 2. acidul hialuronic are funcția principală de a reține apa la nivelul țesutului pentru a fi hidratat optim și a reduce imperfecțiunile, pe când botoxul este injectat în mușchii de expresie cu scopul de a-i relaxa, blochează temporar însă, transmiterea impulsurilor nervoase între zona injectată și nervii faciali
 3. toxina butulinică este un produs al bacteriilor denumite clostridium botulinum; acidul hialuronic este produs din polizaharide (zaharuri), 
 4. efectul injecțiilor cu botox durează între 3 și 6 luni; efectul injectării cu acid hialuronic poate oscila de la 4 luni la 2 ani.

 

Unde puteți apela la proceduri de injectare cu acid hialurionic in Timisoara?

In Timișoara există multe cabinete care realizeaza proceduri de injectare cu acid hialuronic. Recomandarea noastră, așa cum am menționat si mai sus, este să alegeți un medic cu experienta, un acid hialuronic de calitate si să aveți răbdare, deoarece buzele cu aspect natural și frumoase nu se realizează intr-o singură procedură. 

Nu doar prețul contează atunci cănd alegeți un cabinet. Si tipul de acid hialuronic injectat( acid hialuronic Juvederm, Resylane, Croma, etc) si cantitatea injectată poate transforma niste buze mici într-unele frumoase, voluptoase și hidratate. 

Un medic cu experienta de peste 20 de ani este si doamna doctor Daniela Olariu, de la Olariu Clinics. Vizitati si profilele de Facebook si Instagram pentru a vedea si poze inainte si dupa.

La Brol Medical Center veti mai gasi si alti medici pe care ii recomandam. In clinica estetica Brol, pe langa procedurile estetice chirurgicale pe care le efectueaza, ofera clientilor si proceduri estetice minim invazive, cum sunt: injectari cu acid hialuronic, tratament cu toxina botulinica, tratamente de rejuvenare, samd.

Daca sunteti din Timisoara, puteti alege sa mergeti la o consultatie si veti vedea cu care rezonati mai bine.

 

One thought on “Acid Hialuronic – injectare acid hialuronic in buze

 1. Pingback: Totul despre Derma Fillers- injectare acid hialuronic - Merita sa stii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *