Simți nevoia să reîmprospătezi vizual dormitorul? Ai reamenajat, dar parcă tot nu este suficient? 

Pentru un efect vizual spectaculos, ai putea folosi un perete accent în dormitorul tău. Acesta va schimba cu totul aspectul întregii camere și este un truc de amenajare foarte simplu și ieftin.

Crearea unui perete de accent este un truc accesibil și poate fi implementat în orice încăpere în care îți dorești ceva spectaculos.  Trebuie să iei în calcul că peretele accent nu poate fi suprapus cu alte piese decorative masive, ci el trebuie să fie protagonistul în camera respectivă.

Ce este un perete accent?

Peretele accent, este acel perete care are o culoare sau o textură diferită de a celorlalți pereți din încăpere. Acesta va fi cel care atrage atenția asupra sa într-o cameră.

Peretele accent poate fi creat prin folosirea unei vopsele decorative într-o culoare diferită de cea a celorlalți pereți, prin folosirea de tapet, fototapet sau panouri decorative, inclusiv cele 3D.

vopsea decoratiova interior

Cum creem un perete accent?

Pasul 1. Alege peretele accent.

Nu putem spune că există niște reguli clare pentru alegerea peretelui accent, trebuie doar să ții cont de câteva aspecte pentru ca rezultatul să fie cel așteptat.

Ține cont de obiectele decorative pe care le ai în dormitor și de modul în care ai vrea să arate acesta. Este recomandat ca peretele accent să  nu fie cel pe care ai montat un mobilier care ocupă tot spațiul.
De asemenea, peretele pe care sunt amplasate ferestrele, nu este recomadat deoarece acesta nu va fi vizibil. În schimb, l-ai putea alege pe cel din fața ferestrelor deoarece lumina naturală o să îl pună în evidență frumos. Poți să alegi și orice alt perete din cameră, cum ar fi cel unde este amplasat patul. Aceasta ar fi o alegere ideală pentru a pune în evidență peretele accent.

Pasul 2. Stabilește modul în care va fi realizat.

Peretele accent poate fi creat cu ajutorul:

  • Vopselei decorative de interior 
  • Tapetului
  • Fototapetului
  • Panourilor decorative
  • Colantului sau stikerelor
  • Licheni decorativi
  • Placării cu piatră, lemn, cărămida etc.
  • Decorațiunilor -tablouri, fotografii, decorațiuni 3D sau picturi realizate direct pe perete.

Culoarea pe care o vei alege pentru vopsea decorativa interior  nu trebuie să fie una care să îți obosească ochii. Ea va fi diferită de restul camerei și este recomandat să fie în echilibru cu tot ce se află deja acolo. paleta de culori Giorgio Graesan, spre exemplu, este atat de diversificata incat efectele obtinute cu aceasta tencuiala decorativa sunt extrem de superbe. Mergi la Evo-Concept sa te convingi! Spun doar asa, pt ca eu m-am indragostit de ele.

Nu este indicat să existe prea multe culori puternice în aceeași cameră și nici să încarci camera cu prea multe elemente decorative.

 

Pasul 3. Fii creativ!

Gândește-te la ce ar arăta mai bine în dormitorul tău, ce l-ar scoate mai bine în evidență. Dacă ai urmat pașii de mai sus nu mai rămâne decât să fii creativ. Te poți inspira de pe internet sau poți lua legătura cu un designer interior care să te ajute să iei cea mai bună decizie. În continuare îți vom lăsa câteva idei  pentru crearea unui perete de accent.

Poți crea un perete accent prin utilizarea unei culori diferite sau a unei nuanțe din aceeași gamă cromatică a camerei, dar mai închisă. 

Adaugă o oglindă într-o formă specială pe perete și pe lângă crearea peretelui accent vei da senzația unei camere mai mari, aspect ideal dacă dormitorul tău este unul mic.

Creează un centru de interes prin amplasarea unor fotografii  sau tablouri deasupra patului.

Utilizează tapet! Acesta este o soluție ideală pentru crearea unui perete accent. Există mai multe modele de tapet și cu siguranță vei găsi ceva care să se potrivească cu personalitatea ta și cu stilul camerei.

Concluzie

Prin crearea unui  perete de accent vei scoate din anonimat dormitorul și vei crea un spațiu special pentru tine. Există multe combinații pentru crearea acestuia, iar dacă sarcina ți se pare dificilă ai putea lua legătura cu un designer interior.
Dacă ai nevoie de ajutor, contactează-ne și noi te vom ajuta să amenajezi casa perfectă pentru tine!

1 thoughts on “Cum creezi un perete accent? Cu vopsea decorativa interior? Panouri decorative?

  1. Pingback: Tapet peste faianta - Merita sa stii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *