Te deranjează grăsimea de pe abdomen și ai vrea să apelezi la abdominoplastie pentru a scăpa de aceasta? Dacă în urma unei diete și a unor exerciții fizice, grăsimea nu a dispărut atunci poți merge la un medic specialist cu care să discuți despre abdominoplastie și despre cazul tău.
În continuare vom detalia câteva aspecte mai importante despre abdominoplastie
Abdominoplastia informații generale
Prin intermediul abdominoplastiei poți scăpa de grăsimea nedorită de pe abdomen și de excesul de piele care va rămâne.
Nu este indicat să apelezi la abdominoplastie dacă suferi de obezitate, dacă ai o afecțiune cardiacă sau dacă plănuiești ca în viitor să rămâi însărcinată.
Cum se desfășoară procedura de abdominoplastie?
Medicul chirurg specialist va deschide zona abdominală prin intermediul unei incizii, de aceea pacientul va avea după operație o cicatrice ceva mai mare. Se vor repara acei mușchi rupți ai stomacului și țesuturile, iar surplusul de piele va fi și el eliminat.
Abdominoplastia se desfășoară sub efectul anesteziei generale și durează între două și trei ore. Pentru abdominoplastie este necesară doar o singură ședință.
Abdominoplastie recuperare
Imediat după operație, zona va fi acoperită cu un pansament chirurgical, care va trebui schimbat de mai multe ori. Vei purta un costum chirurgical și pentru a se diminua riscul apariției unei infecții sau pentru diminuarea durerilor/ disconfortului, medicul îți va recomanda analgezice și antibiotice.
Este necesar să rămâi internat pentru observații în jur de 2-3 zile, în funcție de complexitatea operației.
În primele zile de după operație va trebui să stai în pat cu genunchii îndoiți. Acest lucru este necesar pentru ca tensiunea asupra peretelui abdominal să scadă și din aceeași cauză este necesar ca 3 zile(cel puțin) să mergi aplecat/ă.
După 4-6 săptămâni recuperarea este completă, iar la serviciu te-ai putea întoarce chiar după 2 săptămâni, în funcție de locul de muncă pe care îl ai.
De asemenea pentru primele 6 săptămâni este interzis efortul fizic intens.
Abdominoplastie riscuri
Riscurile care pot apărea după abdominoplastie sunt:
- Amorțeală
- Acumulare de lichid
- Infecții(cele mai des întâlnite)
- Necroză tisulară
- Sângerare
- Asimentrie în regiunea abdominală
- Probleme cu vindecarea cicatricilor
Care sunt diferențele dintre abdominoplastie și liposucție?
- Prin intermediul liposucției se aspiră grăsimea abdominală, în timp ce prin intermediul abdominoplastiei țesuturile deteriorate se repară și apoi se îndepărtează excesul de piele.
- Comparativ cu liposucția care este o procedură mai simplă, iar vindecarea este mai rapidă, abdominoplastia este o intervenție chirurgicală mai complicată. ( vezi aici si cum poti scapa de gusa)
- Abdominoplastia este mai costisitoare decât liposucția.
- Pentru abdominoplastie este necesară anestezia generală, în timp ce pentru liposucție este necesară anestezia locală.
Care sunt rezultatele finale ale abdominoplastiei?
Vei putea vedea rezultate imediat după operație, însă rezultatele finale vor fi vizibile la 3 luni după operație, când inflamația se va retrage complet.
Abdominoplastia aduce rezultate permanente care se pot schimba dacă te vei îngrășa sau dacă vei rămâne însărcinată.
După abdominoplastie abdomenul tău va fi mai puternic.
Concluzie
Este foarte important să mergi la o consultație cu un medic chirurg specialist, în care să discutați despre starea ta actuală de sănătate. Va trebui să furnizezi date despre tine precum: alergiile de care suferi, tratamente medicale pe care le-ai urmat sau pe care le urmezi, istoricul siluetei tale, al sarcinilor și al operațiilor, dacă este cazul.
În cadrul consultației ți se vor expune toate riscurile și ți se va explica detaliat orice aspect legat de această operație.