Bărbia dublă sau gușa reprezintă o problemă care afectează un număr mare de persoane, în special femei. Acest aspect te poate face să îți pierzi încrederea de sine, însă trebuie să conștientizezi că nu ești singura persoană cu această problemă și că există remedii.

Ce este bărbia dublă și care sunt cauzele apariției acesteia?

Bărbia dublă este acel strat de grăsime ce se formează sub bărbie. Popular este numită și gușă, iar cauzele apariției sunt multiple.

De multe ori bărbia dublă este asociată cu persoanele care au mai multe kilograme sau care sunt supraponderale, însă apariția acesteia nu se leagă neapărat cu creșterea în greutate și nici nu este vreun semn al afecțiunilor legate de glandă sau de hormonii tiroidieni. 

 

lipoaspiratie laser

Cauze:

  • Genetica- sunt predispuși la această problemă, cei care au rude de gradul 1 cu bărbie dublă. 
  • Vârsta- odată cu înaintarea în vârstă, pielea își pierde din elasticitate, acest lucru contribuind la apăriția bărbiei duble.
  • Postura- musculatura gâtului  și a bărbiei pot fi slăbite din cauza unei poziții neadecvate a capului și a bărbiei, acest lucru contribuind la apariția bărbiei duble.
  • Dieta și greutatea- o dietă nesănătoasă bazată pe alimente procesate și grăsimi nesănătoase contribuie la acumularea unor kilograme în plus și la apariția bărbiei duble.

Cum putem scăpa de bărbia dublă?

Nu trebuie să te îngrijorezi dacă ai bărbie dublă. Află care sunt factorii care au contribuit la această situație, iar mai apoi acționează în cauză.

Dacă creșterea în greutate sau postura este cauza atunci va fi necesar să faci anumite schimbări asupra stilului tău de viață. Sunt recomandate exercițiile fizice regulate, o alimentație mai sănătoasă și o dietă pentru scăderea în greutate. Poți face și o serie de exerciții fizice speciale pentru zona bărbiei lăsând capul pe spate, mai apoi spre piept sau folosind o minge pe care să o poziționezi între bărbie și baza gâtului și mai apoi să o apeși cu ajutorul bărbiei. 

Poți folosi și niște măști pentru față care să ajute la întărirea pielii, astfel reducându-se aspectul de bărbie dublă. Cele mai potrivite măști sunt cele cu glicerină, cu cafea sau cu ceai verde.

În situația în care cauza este genetica, ce îți rămâne de făcut este o intervenție chirurgicală.

Intervențiile chirurgicale la care poți apela în această situație sunt liposucția, mezoterapia facială și radiofrecvența medicală.

 

Lipoaspirație laser

Cu ajutorul liposucției laser, stratul de grăsime de sub bărbie va fi eliminat. Această intervenție de lipoaspiratie laser durează aproximativ o oră și se realizează sub anestezie locală.

Prin această intervenție grăpsimea din zona gușei va fi aspirată.


Rămân semne în urma acestei proceduri? Cicatricile apărute în urma inciziilor vor fi puțin vizibile sau nu se vor observa.

O săptămână este perioada de recuperare, timp în care pot apărea niște vânătăi. În toată această perioadă se recomandă aplicarea unor comprese reci.
Îți vei putea relua activitățile zilnice la câteva zile după intervenție, iar în 2 săptămâni vei putea face și activități fizice.
Beneficiul principal al acestei intervenție este că vei scăpa de bărbia dublă, iar rezultatul este permanent, condiția este să nu acumulezi kilograme în plus. Cu ajutorul acestei intervenții se va defini tranziția dintre mandibular, bărbie și gât .

Injecții lipolitice

Este o terapie minim invazivă și se desfășoară prin introducerea unor mici cantități de substanțe care topesc grăsimea. Pentru acest tratament sunt necesare mai multe ședințe.

Este necesar un medic specializat în acest tip de tratament deoarece dacă injecțiile nu sunt făcute corect pot fi cauzate daune permanente nervilor.

Efecte secundare ale lipolizei:– umflare

  • învinețire
  • amorțeală
  • durere
  • roșeață

La 2- 3 săptămâni după injectare vor putea fi văzute rezultatele .

Spre deosebire de lipo laser injecțiile lipolitice nu strâng pielea.

Radiofrecvența medicală

Această procedură este una non invazivă și eficientă. Se produce stimularea circulației sângelui și a producerii de colagen în zona respectivă. Textura și elasticitatea tenului vor fi îmbunătățite, iar zona va avea un aspect îmbunătățit.

În timpul acestui tratament nu vei simți durere sau disconfort, iar rezultatele se vor vedea după 12 ședințe realizate la câteva zile distanță. 

Spre deosebire de lipoaspirație laser, grăsimera nu este eliminata la această procedura 

Concluzie

Nu lăsa micile imperfecțiuni să îți scadă încrederea în tine! Există remedii pentru bărbia dublă și tu nu va mai trebui să îți faci griji în această privință.  Discută cu un medic specialist chiar astăzi !

1 thoughts on “Bărbia dublă | De ce  apare și cum poți scăpa de ea?

  1. Pingback: Ce trebuie să știi despre abdominoplastie? - Merita sa stii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *