Fie că stai într-o casă mare și folosești dormitorul doar pentru a te odihni, fie că împarți un apartament cu alte persoane și dormitorul este și camera în care lucrezi sau îți petreci mare parte din zi, decorarea acestuia este necesară pentru confortul tău fizic și psihic.

Dormitorul este ca un sanctuar, e un loc în care îți reîncarci bateriile pentru o nouă zi. De aceea acesta trebuie decorat în funcție de preferințele tale.

Alege stilul pe care vrei să îl abordezi

  • Stilul minimalist

Dormitorul fiind camera în care te relaxezi, amenajarea lui în stilul minimalist îți poate aduce calmitate. 

Păstrează lucrurile cât mai simple. Folosește tonuri neutre, precum albul, griul pal și bejul deschis. Poti alege sa il decorezi nu doar cu vopsea lavabila, ci folosind vopsea decorativa. Te poți juca și cu accentele de culoare, folosește perne sau alte elemente decorative în culori mai intense. Păstrează suprafețele plate și alege să folosești cât mai puține elemente decorative.

 

  • Stilul vintage

Potrivit pentru persoanele romantice sau nostaligice. Piesele de mobilier spun o  poveste și creează o atmosferă caldă, romantică și nostalgică.

Combină elemente din lemn cu fier, poți alege un pat din lemn cu un aspect boem. Pentru un colț de  relaxare poți achiziționa o noptieră din lemn, pe care să așezi câteva fotografii în rame  vintage, cărți vechi și o veioză cu aspect vintage.

Pune în valoare obiectele vintage pe care le ai și creează restul decorului în jurul lor, fără să aglomerezi dormitorul. Nuanțele de alb sau bej sunt potrivite pentru acest stil.

 

  • Stilul rustic

Dormitorul rustic emană căldură și energie primitoare, iar inspirația acestui stil provine din natură.

Lemnul este unul din elementele principale ale stilului rustic. Alege piese de mobilier din lemn masiv sau cu accente lemnoase sdau decoreaza-le cu vopsea decorativa. Pe lângă lemn, elemente specifice ale acestui stil sunt: bumbacul, inul și lâna.

Alege pături cu motive tradiționale și culori în nuanțe pământii, calde.

 

  • Stilul modern

Un dormitor modern este format din suprafețe simple, elegante , lucioase și linii drepte. Materialele acestui stil sunt sticla, cromul în completare cu lemn, metal sau PVC.

Formele mobilierului sunt speciale, iar elementele de decor constau în tablouri și obiecte de artă, precum sculpturile.

Nuanțele dormitorului modern sunt neutre, iar cel mai răspândit este albul. Dar o vopsea decorativa poate da acel aer modern pe care tu il cauti. Intreaba decoratorii sau designerii cu care colaborezi ce cred despre acest lucru.

  • Stilul clasic

Cuvintele care descriu dormitoarele clasice sunt: simetria,eleganța și rafinamentul.

Poți așeza patul în mijlocul camerei, iar deoparte și de alta să pui 2 noptiere din același set. Piesele de mobiler trebuie să se îmbine cu restul elementelor, cum ar fi tapițeria și obiectele folosite pentru decor.

Lemnul masiv predomină în acest stil, iar accentele de auriu și argintiu vor da un aspect mai elegant încăperii. Pentru un strop de rafinament poți alege un candelabru sau o lustră cu aspect elegant.

vopsea decorativa

Delimitează zonele

Dormitorul este una dintre cele mai importante camere din casă, de aceea trebuie să îl mobilezi cât mai funcțional și să te gândești la ce va fi folosit. Poți împărți camera în trei zone: zona de relaxare, zona de lucru și zona de odihnă.

  • Zona de relaxare– potrivită pentru citit sau alte activități recreative; poți alege un fotoliu sau un scaun suspendabil. 
  • Zona de lucru– locul în care îți poți amenaja biroul dacă lucrezi de acasă sau dacă ai nevoie de un spațiu pentru învățat, trimis mail-uri etc.
  • Zona de odihnă-locul în care dormi. Alege un pat de calitate cu o saltea foarte confortabilă pentru un somn cât mai odihnitor.

Aceste zone trebuie să fie delimitate, nu este indicat să le amesteci pentru ca locul să nu pară  dezordonat.

 

Folosește corpuri de iluminat potrivite

Având în vedere faptul că sursele de iluminat ne influențează starea de spirit trebuie să avem grijă ce alegem pentru dormitor, locul destinat odihnei și relaxării.

Spre exemplu în zona de relaxare, lângă fotoliu/ scaun suspendabil poți folosi un lampadar cu un design special, iar pentru noptiere veioze sau aplice pe perete. Colaborează cu un specialist pentru a ilumina cât mai corect  dormitorul.

 

Folosește accesorii decorative

Modul în care îți decorezi dormitorul arată personalitatea ta și contribuie la confortul acestuia. În funcție de stilul pe care o să îl abordezi vei folosi elemente decorative precum vaze, lumânări, tablouri, perne decorative etc..

Amenajarea dormitorului presupune multă creativitate  și atenție. Poți stabili de înainte o schiță a acestuia și un buget pentru a face cumpărături responsabile. 

Dacă simți nevoie de ajutor contactează-ne  și îți vom oferi atât suportul nostru cât și cel al designerilor interiori.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *